30 Ağustos 2009 Pazar

Bir rüya ve yorumlarınız


Önceki gün bir rüya gördüm. Evet, bu yeni bir şey değil. Hepimiz her gün görüyoruz. İlginçti sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istedim. Katkıda bulunur musunuz?

Film gibidir benim rüyalarım. Uyandığımda gözlerimi kapayıp anımsayarak keyfini sürmek için biraz daha oyalanırım. Çok uzun anlattığım için kimse dinlemek istemez. Napim ben de size yazarak anlatırım.

:
Bir yol ayrımı kavşak var. Yolda bakım onarım çalışmaları yapılıyor. Beraber yürüdüğüm, kalp hastası bir arkadaşım orta yere yığılmış kafataslarını büyük şehre giden yola doğru atıyor...

Sonra bir mezar görüyorum. Mermerle çevrilmiş sandukası. İçine ben ve eski Diyanet işleri başkanı Tayyar ALTIKULAÇ yatıyoruz sırt sırta. Gözlüğünden ve bıyığından tanıyorum. Elinde kapalı durumda bir de Kuran (mushaf) var. Kabrin içi pırıl pırıl ama yorgan gibi üstümüzü basar bir su var ve masmavi...

Suyun üstünde yansıyan çiniye işlenmiş gibi görünen Arapça harfler var. Ya cim ve ye bir arada yada ayn ve se bir arada gibi iki bitişik harften oluşan bir kelime. Ya da üç.
Camilere halife isimleri asarlar ya duvarlara, az ona benzer ama sanki mavi bir sudan yorgan üzerinde gibi yansıyor. Su pırıl pırıl ve berrak.

Yattığımız mezarın altından tüm kabristanın altına giden dehlizler açılıp, yeraltından hazineler toplanıyormuş resmi görevlilerce. Ama çalışma yeraltından yürütülüyor. Bir makine mezarların altından kapıları (varmış) kırıyor ve bizim altımızdaki mezara akıp birikiyormuş herşey.,ama ben sadece kırılan mezar kapılarının sesini ve toprak gibi yuvarlanıp altımıza biriken şeyleri hissedebiliyorum, göremiyorum hazine falan. Zaten bu işlemin olması için biz orada yatıyormuşuz. (Tom Curise ve azınlık raporundaki kâhin kızı anımsadım).

Uyumam gerekiyor ama uyuyamıyorum. Tayyar beye "kalkalım hocam" diyorum.
Ayağımdan sular damlayarak mezardan çıkıyorum mezardan ve hoca da arkamdan cübbesiyle çıkıyor. Su birden küvetteki suyun çekiliverdiği gibi aşağı çekilip kayboluveriyor.
Mermerlerden yansıyan bir beyazlık var kabrin içinde şimdi. Yani mezar dipsiz, karanlık kör bir kuyu gibi değil. Su yok ama yüzey düzgün. Öylece uyanıyorum. Hayrolsun diyorum?

Sizce? Sizin bu rüyaya yorumunuz nedir?

4 yorum:

BigaripWomen dedi ki...

Detaylı rüyalar ürkütür beni hep buda ürküttü..Yorumsuz.

SİYAH KELEBEK dedi ki...

BEN İYİ RÜYA YORUMLARIM ŞAKA DEĞİL CİDDİ SÖYLÜYORUM..MEZAR GÖRMÜŞSÜN BU ÖLÜ GÖRMEK ANLAMINA GELİR YANİ SEN GERÇEK HAYATINDA BİR DİRİ GÖRECEKSİN VE BU KİŞİDEN SEVİNECEĞİN BİR HABER ALACAKSIN..MESLEĞİNDE YÜKSELMEK İSTİYORSUN VE YÜKSELECEKSİN..İŞ YAŞAMINDA Kİ BÜYÜK BİR KİŞİDEN (PATRON,MÜDÜR,ŞEF,VS.)KENDİNLE İLGİLİ HAYIR HABER ALCAKSIN..YANİ ARKADAŞIM RÜYAN ÇOK HAYIRLI İNŞALLAH HAYIRLARA VESİLE OLUR DİYELİM ..

pabuç dedi ki...

halam müthiş rüya tabiri yapar şimdi bu rüyayı halama tlf da anlatmam bi hayli uzun sürer:) onun için şimdilik halamın iyi rüya tabircisi olduğunu bilin yeter:)) ama boş bi ruya değil anlattığınız kadarıyla..Allah hayırlara yorsun diyelimm...

KYBELE F dedi ki...

sabah niyetine....