20 Ağustos 2009 Perşembe

Elif ba'mda en sevdiğim harf

Bu sıralar moda'ya herkes MİM'i sevebilir ama benim Elif ba'mda en sevdiğim harf CİM'dir.
Birçok sebebi var ki bunlardan birisi canım ciCİM derken ki o tatlılık bile olabilir.

Küçüklüğümden beri ben kadınlar ve kızlarla büyüdüm. Pek ağabey görmedim. İlkokulda ablalar kolladı beni. Sinemalara onlar götürdü. Onların cep fotoromanları, şiir kitapları ile büyüdüm.
Hocalarım, hafız kızlar ve kadınlardı. O yüzden Annem başta olmak üzere kadınlara en çok borcu olan kim? denirse bütün erkeklerden önce kendimi gösterebilirim.

Doğrularımı ve yanlışlarımı kadınlardan edindim. Bu konuda en büyük eksikliğim kadınlar hamamına gidememektir herhalde. Neyse bu Ramazan sayfasıydı değil mi? Şşşşt! oğlum İbram kendine gel evladım.

Yanlış hatırladığım bir şey var mesela.
Küçüktüm, kadınlar arasında kılınan bir teravih ve herhalde arkasından okunan bir mevlit’e annem beni de götürmüştü. Mevlit'teki doğum sahnesinde sanırım kadınlar beni aldılar ve kucaktan kucağa gezdirdiler. Her kucağına alan da sarılıp, öptü. O günden sonra ben mevlit'in doğumdan bahseden kısmı geldiğinde (hani salât-ü selam getirilip, ayağa kalkılır ya) küçük çocuklar sevilip, öpülür kucaktan kucağa gezdirilir sanırdım. Gerçi, çok bekledim ondan sonra ama bir daha öpen olmadı:)

Sonradan anneme ve tanıdık teyzelere de sordum. Mevlit'te böyle bir ritüel olmadığını söylediler. Düşününce buldum. Tahminen o sırada ürkmüş ya da ağlamış olmalıyım ve annemden uzak bir köşedeydim herhalde. Kadınlarda ayağa kalkmışken, beni alıp kucaktan kucağa anneme kadar iletmişlerdir. Haliyle seven de koklayıp, öpmüştür. Ben de hala hoş bir anıdır bu. Kendimi ilgi manyağı hissetmiştim:)

İşte 1–2 yaşlarındaki çocuklar da genelde kadınlar arasında "Cim'in karnında bir nokta" diye sevilirdi. En azından ben öyle anımsıyorum. Hamile kadın ve karnındaki çocuğa benzer CİM harfi. Gerek kendi çocukluğumdan, gerek çocuk sevgimden olsa gerek ben o günden beri CİM'i hamile bir kadın ve çocuğuna benzetir öyle severim. O yüzden CİM bana çok sevimli gelir.

Benden MİM bekleyenler:
Boş verin sitenize yazmayı. Söyleyin bakalım: Elif ba'nızda hangi harfi daha çok seversiniz? Ve Neden?

9 yorum:

pabuç dedi ki...

Elif sevdiğim harf:)) doğruyu temsil ediyor ...Allah lafzının ilk harfi...daha ne olsun..

efsa dedi ki...

Sin ve Lam

BigaripWomen dedi ki...

s ama peltek olanını sebebi yok, belki var ama ben hatırlamyıorum artık :) İpraam camideki hoca efendiyi hatırlattın bana bu Cim'de..Çok güzel öğretirdi, bütün harfleri bişeye benzeterek aklımızda tutmamız gerektiğini mesela, Cim'i ordan hatırlarım en çok.. Şekilde gözüktüğü gibi tabii..:)

KYBELE F dedi ki...

Benim en sevdiğim harf lam elif-ye :) sadece lam elif değil, lam elif ye :) kulağa bi hoş geliyor. sanki birinin adı gibi Kybele F gibi :)

Kur'an kursuna giderken, alfabeyi söylerdim hep geri dönüş yolunda, başı bağlı minik bir kız, elinde cüz, alfabeyi ezberlemenin sevinci... nun vav heee lam elif yeeee :) Başarıyla bitirmenin sevinciydi heralde yaşanan bilmem ki...

gözümde canlandıııı koskocaaa maaaazi :)

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

bu yazıya tek kelimeyle bayıldım ! :) ben de bu aralar mim meraklısı biri olarak sana blogumda ceva vericem ibram :)

bi dost dedi ki...

cim-ha-hıı diye gider ya, işte o hıı dediğimiz hırıltılı he güzeldir:) ayn da güzeldir.. ben ayn harfini çıkartamazdım ilk başta, sonradan tırnaklarımla kazıya kazıya öğrendim, ondan belki:P

KYBELE F dedi ki...

:) İnşallah :)

KYBELE F dedi ki...

Birde şöyle bir şey var:

Bir elif gibi yalnızım
Ne esrem var ne ötrem
Ne beni durduran bir cezmim, ne bana ben katan bir şeddem var
Ne elimi tutan bir harf
Ne anlam katan bir harekem

Bağlayın benim başımıııı :)

neslihan dedi ki...

ya ve sin..ayetteki esrardan severim...