21 Ağustos 2009 Cuma

Ramazan'da bu neyin numarası?

İnternet'in ve online sohbet hastalığının yaygın olduğu zamanlar...
Ramazan'ın ilk günlerinde sinirli olurum. Aileden genlerden gelen birşey. Rahmetli babam da sigara içemediği için sinirli olurdu. Sofrada onun orucunu açıp sigarasını yakmasına kadar teyakkuzda beklerdik.

Ben de herhalde ilk hurma'mı çikolata niyetine ağzıma atana kadar burnumdan soluyorum:)

Yine günlerden böyle bir gün. Bankadaki hesabıma para yatıracağım. Tabi Ramazan kafası olan bir tek ben değilim. Gişedeki memurla başladık hesap no'mun yanlış olduğu konusunda tartışmaya. O bana bu numara yanlış diye sertçe kağıdı uzattı ben ona hesap no'mu ezberden bildiğim konusunda posta koydum.

Gerçi çok büyük bir tatsızlık yaşamadık ama gelip hışımla kontrol ettim hesap no'mu evet yanlıştı... Zihinsel hata yaptığımda bunun sebebini bulmak, araştırmak gibi bir saplantım vardır. Öyle ya adama bir numara söylüyor ve ısrar ediyordum numaram bu diye.

Bilgisayarımı açtım. Tuşlara dokunurken birden jeton düştü. Hesap numaram sandığım bir zamanların en yaygın online sohbet programı icq numaramdı...

Sizin de böyle Ramazan kazalarınız var mı bilmem ama siz siz olun (ben gibi kaptırıp gitme riskiniz yüksekse) Ramazan'da online sohbete biraz mesafeli durun derim...

................................

Meraklısına yorum MİM'i: Oruç kazalarınızı ve Ramazan dalgınlıklarınızı paylaşın.

4 yorum:

SİYAH KELEBEK dedi ki...

valla bana bir ramazan da ev ahalini nazıl aç bıraktığımı hatırlattın ama aklıma gelmişken bir ara blog ta yazayım en iyisi..bende oruçlu olduğum zaman öğleden sonra sinirli,unutkan,durgun,oluyorum..Beyne şeker gitmiyo ibramm siğara içilmese bile çay ve kahve isteği insanı aptala çevirebiliyo..

BigaripWomen dedi ki...

I hımm ne sinirli oluyorum ne dalgın ve unutkan adıma yakışır şekilde bigaribim..Gerçi bundan sonraki seneler ne gösterir bilemem ama bu yaşıma kadar kısa günlerde tuttum inşallah hep böyle mülayim bi insan olurum :) Ama bazen düşünmüyor değilim hani acaba bana azmı sevap veriliyo yokksaaa diye hani bi delirme noktasına gelmiyorum da :)

bi dost dedi ki...

oruç kazalarım.. çok istedim şaşkınlık yapıp oruç bozmak ama hiç nasip olmadı sanırım:) normal 5-6 günlük kaza tutuyoruz her sene, ilginç bişe yok:P

Yasemin Ünsal dedi ki...

Oruçluyken kimseye bulaşmam. Bir suskunluk gelir zaten. Ev ahalisiyle de pek işim olmaz. Ramazanda yatağımda kitap okurum akşama kadar.
:)