16 Ağustos 2009 Pazar

Zincir Mesafesi


Bazı insanlar vardır davranış biçimleriyle bizlerin aksine insanlara güzel birer örnektirler. Bu insanların lisan-ı halinden ilham alamazsanız, söylediklerinden nasiplenirsiniz. Söylediklerini dinleme şansınız olmazsa ise yazdıklarından payınıza düşen ekmek kırıntıları ile yetinirsiniz.

Ama o ekmek kırıntıları bile öyle doyurucudur ki; kafanızdaki bir sorunun cevabı olurlar. İçinizdeki sıkıntının ilacı. Hiç ummadığınız bir anda yanınızda hızır gibi biter bu güzel insanlar. Olmadı açtığınız bir Tv kanalında sohbetine rastlarsınız. İki cümlesi sizi doyurmaya yeter....

Bir gazetedeydi sanırım.
Bir yazar aktarmış, ya da böyle bir muhteremle sohbet etmiş, yazmış:

Soru şu:
Hocam Ramazan'da cehennem kapıları kapanır, Şeytanlar zincire vurulur diye bize aktarıyorsunuz ama her türlü kötülük yine kol geziyor. Aklımıza binbir türlü fesatlık geliyor. Madem şeytanlar zincire vuruldu bu tezat niye?

Cevap da şu: Evladım sen bir eve gittin. Ev sahibi köpeği zincirle bahçeye bağlamış. Kapıyı açtın içeri giriyorsun. Köpek sana havladı. Gittin hayvanın yanına kadar ve hayvan hart dedi ısırdı. Köpeğe bahane bulmaya gerek var mı? Sorun "zincir mesafesi" evladım. Sen zincir mesafesini korumaz, köpeğin burnunun dibine kadar sokulursan Şeytan'da Ramazan falan dinlemez seni ısırır....

Sizi bilmem ama bu cevap benim çok hoşuma gitmişti...

5 yorum:

BigaripWomen dedi ki...

İlk miyim ben şimdi buna yorum yapıcam hı ? Yaklaşmamak lazım tabii..Haydin Allah hepimizi şeytanın şerrinden korusun o halde..

KYBELE F dedi ki...

Elden geldiğince zincir mesafesini uzun tutmaya çalşıyorum ama bu köpeğin zinciri makaralı mıdır nedir, bi uzuyo bi kısalıyo..

Hoşuma gitti bu zincir mesafesi konusu...

pabuç dedi ki...

herzaman müslümanın çevik ve zeki olanını sevmişimdir..bu cevabı vereni bi stad dolusu alkışlıyorum..

bi dost dedi ki...

doğru söze bişey denmez. manevi havanın her tarafı doldurduğu zaman bile, mahalle baskısı nedeniyle bi çok islam dışı mekanın kapandığı halde hala günah işliyosan, şeytanın hiç suçu yoktur evet:)

pabuç dedi ki...

''Cennet ucuz değil ,Cehennem lüzumsuz değil'' bu sözün aslı budur ve sözün sahibi de cübbeli hocadan farklı biri:)) benim bildiğim kadarıyla...

Ayrıca bence Cübbeli hoca efendi fazla televizyona çıkmamalı :P