16 Eylül 2009 Çarşamba

Merdivenlerden inerken


Ablam
Babaannem
Anneannem
Büyük Dayım
Büyük Halamın Eşi
Büyük Halam
Küçük Halamın Eşi
Küçük Dayımın Oğlu
...
Küçük Dayım
Küçük Halamın Kızı
Babam
Küçük Halam
Büyük Halamın En Küçük Oğlu

Kadir gecesinde ruhlarını yâd ve şad etmeye çabalarken düşündüm. Böyle gecelerde düşünmek iyidir. Tanıdıklara ve arkadaşlara hiç girmedim ama akrabaların bir hayli kısmı göçmüş öbür âleme. İçlerinde ağabeylerim, ablalarım, yaşıtım ve arkadaşım olanlar da var.

Derler ki; "Tanıdıklarınız hangi âlemde daha fazlaysa siz de oraya yakınsınızdır". Gerçi benim tanıdıklarım henüz bu âlemde bir kaç kişi daha fazlalar ama bedendeki kâlp denen makinenin nerde, ne zaman stop edeceği belli olmaz.

Yine derler ki; Bütün mahlûkat (ister, istemez) onu tesbih eder ve "Ömrünüz kalbinizin atarken zikredeceği "Allah" kelamı ile sınırlıdır". Gönül ister ki şükrümüz de, zikrimiz de bol olsun...

Yine derler ki; "Selam ve dua" ile.
Biz de diyelim...

4 yorum:

pabuç dedi ki...

Ben bir zamanlar dualarımda ölen tanıdıklarımı sayıyordum tek tek...daha doğrusu sayabiliyordum o kadar azdı ki sayıları...şimdi ise o kadar çok ölmüş olan sevdiğim insan varki isimlerini sayamıyorum bile...bunun benim yaşımla alakası yok çok şükür bir çok güzel yaşlı insna tanıdım ama malesef hepside peş peşe asıl yurtlarına gitti..hastalaıklıklar ve kazalar...17 yaşındaki kuzenimizede trafik kazasında kaybettikten sonra diğer tarafa çok yakın olduğumuzu daha iyi anladık...zaten de unutmamalıyız..

SElam ve dua ile..ayrıca amin zikri bol olanlardan olmak dileğiyle...

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

bi tuhaf oldum şimdi. benim

dedem, dedem
halam

Allah hepsine rahmet etsin, mekanları cennet olsun inşallah..

SİYAH KELEBEK dedi ki...

hayatın acı gerçekleri bütün gelmiş geçmiş ölmüşlerime ALlah tahmet eylesin toprakları mis koksun ruhlarını melekler öpsün..

efsa dedi ki...

Allah yaşayanlara huzur ve sağlık, ölmüşlerimize de rahmet versin.