28 Ocak 2010 Perşembe

Kurban seçmek günahtır aşka

ERKAN BAL

Yaşam sevinçleri hüzünleri ile bir bütün. Aşkda yaşamın içinde ve insanlar için. Bu anlamda zaman içerisinde aşkta da mutlu anlar mutsuzluklar korkular çile ve ızdırabın hepsini görmek mümkün olabilir.

Aşkı da zaten salt kadın erkek ilişkisine de indirgememek gerek. Coşkuyla sevdiğiniz bir çok şeye aşıksınızdır kim bilir. Zaten o kokuyu sesi heyecanı sevinci acıyı karmaşayı en iyi siz bilirsiniz

eğer aşkı yaşamışsanız. Aşk acı çekmektir birazda ve gönüllü bir aptallık halidir aynı zamanda. Aşk üzerine bir çok şey söylemek mümkün söylenmiştir de ve söz bitmedikçe evrende söylenecektir de sonsuza değin. Çünkü yaşam bitmeden aşk bitmeyecektir.

Mutlak doğru bir tanım yok gibi geliyor bana aşk konusunda bu anlamda benim söylemlerime katılmanız beni sevindirmekle birlikte katılmadığınız kısımlar üzmüyor. Çünkü ne kadar aşık varsa bir o kadar da aşk tanımı yapılması mümkün bence ve bu asla bir karmaşa değil.
Hayatın kendisidir aşk. Yaşadığınız şey izindir mutlu ya da mutsuz bir kazanımdır o. Doğru ya da yanlış yaşadığınız şey bir armağandır Tanrıdan size.

Tek tavsiyem insan yürekleri ile oynamamanızdır. Birilerini kendinize aşık etmek gibi bir misyon üstlenmemenizdir insan olarak. Çünkü bu aşka ve insanlığa yapılacak en büyük saygısızlıktır.

Aşıklar meczup oldukları kadar mazlumdurlar da. Alma mazlum ahını çıkar aheste aheste demişler aşığın bedduasından ürkmeli insan.

Aslında karşılıksız bir aşkta kurban olan kişi aşkı öğrenmenin yanında o duyguları hissetmenin hazzını da yaşar yüreğinde ve kazançlı çıkar bundan asıl kaybeden aşkta da dostlukta da tüm iletişimlerinde iki yüzlü olanlardır.

Sözün özü:
Yunusun dediği gibi "eğer bir kalp kırdı isen..." “hele bunu bir de aşk yaresi açarak yaptı isen ...“ vay halinize...

2 yorum:

beenmaya dedi ki...

aşk insanın içinde aslında özünde. önce bunu görmeli bilmeli...

Erkan BAL dedi ki...

@doğrudur: insan oğlu sevmek ister, sevilmek ister ve bu delilik için delirmeyi göze alabilir:) değil mi.