2 Mayıs 2010 Pazar

İyilik yap iyilik bul



Bir TV filminde izledim. Ne derece doğru bilemem ama dünyada bu iyilik hareketinin mimarı bir çocuktu. Sosyal bilgiler öğretmenin verdiği yeni fikirler, düşünceler üretme konulu ödevi için bir iyilik zinciri düşünmüştü.

Kısaca Titan zinciri de denilen her kişinin 3 kişiye daha mesajı iletmesini içeren bu olay sanırım daha sonra çok kötü amaçlarla da kullanıldı. Ancak çocuğun düşüncesi gayet masumdu. 

Öğretmeninin dünyayı değiştirebilecek bir dönem ödevi konus bulun mesajına böyle bir yanıt bulan çocuk kahramanımız bu zinciri hayal etmişti ve genç yaşta ölmesine rağmen bu sistemi yaymayı başarmıştı.

Kelebek etkisi adı da verilen teoreme benziyen bu olay filmde hoşbir şekilde anlatılmıştı. ne adını hatırlıyorum ne de oyuncuları ama filmi beğenmiştim. Sizlerle de paylaştım.

6 yorum:

Sıradan Biri dedi ki...

Kelebek Etkisi...harika bir filmdir...Filmin sonunda anlarsınız kine yaparsanız yapın hep olaması gereken yaşanırsa herşey doğru ilerler...

. dedi ki...

Ama o çocuk öldüğünde ağlamıştım ben ve ne zaman o filmi hatırlasam içim sızlar...

cecil dedi ki...

hiroşima ya atılan atom bombası yüzünden hastalanan küçük kız gibi tıpkı..
1000 turna katlarsan ölmezsin dedikleri için turnaları katlamaya başlar ve dünyanın dört bir yanından turna katlanır onun için.. ve duyduğum kadarıyla japonyada bir müzede saklanıyormuş o kağıt turnalar.....
ne kadar anlamlı ve iyilik dolu bir incelik değilmi...

Erkan BAL dedi ki...

@sıradan biri: izleyen dostlar olması güzel... teşekkürler hatırlatma için.

Erkan BAL dedi ki...

@EBRULİ GÜNCE: hüzün güzel yerlerde geziniyor hep. o da güzel ve insani bir duygu ondan olsa gerek...

Erkan BAL dedi ki...

@cecil: çok güzel hisler bunlar. insani, olması gereken bu dünya da neden var olduğumuz sorusuna en güzel cevap. katkınız için teşekkürler..