19 Mayıs 2010 Çarşamba

Mutluluk makinesi


uyusun

Kim demiş dünyanın yuvarlak olduğunu?
Kim demiş binaların dikdörtgen olduğunu?
Kim demiş yolların düz gittiğini?...
Kim demiş ha?

Kim?

Bir çocuğun hayallerine kim engel olabilir?
Kim dünyayı bir çocuktan daha kolay durdurabilir?

Siz hiç yürek ısıtan bir soba gördünüz mü?
Peki mutluluk makinesi?

Melikem bu aralar mühendisçilik oynuyor. Yazı tahtası ile resimler çiziyor. "Ne çiziyorsun canım" diye sorduğumda ise "hep makine resmi çizdiğinden" bahsediyor. Bir çocuğun hayal gücü ile makinelere yüklediği anlamlar çok farklı. Öyle ilginç makineler çiziyor ki ve makinelere öyle duygusal görevler yüklüyor ki şaşarsınız. 


Üstelik "mühendis mi olacaksın" diye sorduğumda, hayır "doktor" olacağım diyor. Eeee, herşeyin makinesini yaparsa, doktorluk daha cazip bir meslek. Başınız mı ağrıdı? Ağrınızı gideren sevimli bir makine emrinizde. Hüzünlendinizse mutluluk makinesi ne güne duruyor:)

dsc02158

Yukarıdaki resim mutluluk makinesine ait. Koca koca adamların savaş uçakları , atom bombaları hayal ettiği bir dünyada masum bir çocuk nasıl bir makine hayal ediyor sizlerle paylaşmak istedim.

Makinenin adı "mutluluk makinesi" bu makine çalıştığında Melike' ye göre insanlar mutlu olacak, neşelenecek, hastalıkları dertleri olmayacak. Oysa zaten her evin içindeki her sağlıklı çocuk bizzat mutluluk makinesi:)

Küçük bir çocuğun hayal penceresi bu. Oysa elinde bu imkan olan büyükler mutluluk adına, insanların mutluluğu adına neler yapıyorlar merak ediyorum.

Haydi şimdi gülümseyin.
Melike'nin mutluluk makinası yakınlarınızda bir yerlerde çalışıyor mutlaka. Ne mutlu yüreğindeki çocuğu yaşatarak, yarınları kurmak adına güzel birşeyler yapabilen insanlara...

dsc01873

Hiç yorum yok: