14 Haziran 2010 Pazartesi

değişim / değişin...


insanlar birbirilerinin hayatlarına bir değer kattıkları zaman vardırlar. o zaman sevdikleri ve sevildikleri için bir anlam ve değer ifade ederler. eğer birlikte olduğunuz insana dünyayı dar getiriyorsanız, yaşanmaz kılıyorsanız, kıskançlıklarınız ya da kaprisleriniz onun hayatını eskisinden daha kötü hale getirmişse, adına sevgi deyin aşk, deyin, evlilik deyin ne derseniz diyin o ilişki karşı taraf için bir işkenceye dönmüştür. siz artık sadece katlanılan birisinizdir.

kök saldığınız bir yürekte veya paylaştığınız bir yaşamda acı, hüzün ve öfkeden başka duygular uyandıramıyorsanız, karşınızdaki insan her an bir suçluluk ya da acaba ne olacak psikolojisine girmişse veya sizin ona verdiğiniz sıkıntıdan veremediğiniz huzur, güven ve eksik bir mutluluk hissinden dolayı sürekli acı çekiyorsa, bence artık sizin bu ilişkiden çekip gitme vaktiniz gelmiştir.

Böyle bir durumda, ya içinde bulunduğunuz hali değiştirmek için adımlar atarsınız  ki; değişim zor da olsa imkansız değildir. Yeter ki sevgi aslolsun. Ya da gitsin gideceği yere kadar diyen  arkadaşınızın, dostunuzun sabrını zorlayarak bu işkenceyi sürdürürsünüz.

Oysa bir üçüncü yol da, severken sevdiğinizi özgür bırakabilmektir. En zoru; değişim, en kolayı kaçmak, en anlamsızı bu işkenceyi sürdürmektir. Siz doğru olanı yapın...

Değişin!

2 yorum:

Sıradan Biri dedi ki...

Ben o kısımda olmadım(işkenceye çeviren ve aradaki dostluğu/sevgiyi süründüren) olduğumu anladığım an çekip gitmeyi seçtim(kırmadan )

Gitmeyenler ,uzatanlar ,sıkanlar sıkıntı verenler bence çokkk dikkatli okusunlar yazıyı..Hatta Allah rızası için okusunlar :)

Bir yerde sevgi var deniyorsa orada işkence olmaz/olmamalıdır..SEvgi huzurdur bazen yokluğunda bile huzurdur ama süründürme işkence hiç değildir..Haksızlık hiç hiç değildir..

Yine yeniden yüreğinize sağlık kaleminize kuvvet..Saygılar efendim..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Çok güzeldi çok anlamlıydı. Bazen değişmek çok zor. ama sabremek o daha zor. çekip gitmek heleki imkansız o daha beter birşey.